Greencarrier bildar joint venture med Terminus Spedition & Transport

Foto: Greencarrier

Den 1 april 2019 går Greencarrier Freight Services Sweden samman i ett joint venture med Terminus Spedition & Transport. Sammanslagningen mellan de två privatägda bolagen kommer att generera betydande synergieffekter genom Greencarriers avtryck på den globala transportmarknaden med egna kontor i de nordiska- och baltiska länderna, Storbritannien, Polen och Kina, tillsammans med Terminus omfattande erfarenhet och långa historik på den svenska marknaden.

– Samarbetet med Terminus ligger i linje med vår affärsstrategi, att fortsatt växa och vara ”top of mind” gällande hållbara transportlösningar. Terminus är ett företag som delar vår övertygelse om att allt är möjligt, vilket gör dem till den perfekta partnern, säger Stefan Björk, grundare och ägare av Greencarrier.

– Vi är väldigt glada över att kunna välkomna Terminus till Greencarrier-familjen. Våra företag delar samma värderingar och har liknande attityd gällande affärer. Greencarrier har en tydlig strategi för de kommande åren och detta är ännu ett steg i riktningen mot att nå våra mål, säger Mikael Forsberg, vd för Greencarrier Freight Services.

– Terminus och Greencarrier delar värderingar och filosofi, och tillsammans blir vi en av de starkaste aktörerna på marknaden. Genom vårt samarbete kommer vi kunna erbjuda ett ännu konkurrenskraftigare utbud av tjänster, ett toppmodernt IT-system, och vi kommer även ha egen representation på flera marknader, så som Kina. Vi är glada över att ha nått dagens överenskommelse och ser fram emot att växa tillsammans, säger Stefan Augustsson, vd för Terminus Spedition & Transport.