Mässan för digital transformation Hypermotion startar i Frankfurt

Nyckelfunktionen för den nya mässan -Hypermotion- består av det redan erkända konceptet intelligenta transportsystem, ITS, som är framtidsorienterat ur digitaliseringssynpunkt. Således, blir Hypermotion den första oberoende plattformen för digital transformation av transporter, rörlighet och logistik. Foto: Mässan Hypermotion

Nästa vecka den 20-22 november 2018 startar en ny mässa och konferens i tyska Frankfurt am Main.

Mässan, som arrangeras under det spännande namnet, ”Hypermotion”, riktar sig framför allt till nyföretagarscenen kring digitala tjänster som i ökad omfattning omformar logistiken och transporterna bland annat i urbana miljöer.

För närvarande faller gränserna snabbt mellan logistik, rörlighet, digitalisering, infrastruktur och stadsplanering. Nya, nätverksbaserade, integrerade och intermodala system skapas.

För att kunna reflektera över dessa förändringar och diskutera deras inverkan på ekonomin och samhället lanserar Messe Frankfurt denna nya mässa, Hypermotion.

Människor uppfattar rörlighet som en viktig indikation på personlig frihet. Logistik skapar tillväxt och välstånd både för företag och samhället. I tider av digitalisering och koldioxidutsläpp måste logistik och mobilitet alltid vara tillgänglig och tillförlitlig.

Dessutom bör framtidens transportsystem vara även "intelligenta". Det gäller speciellt i urbana miljöer. Det innebär att de ska vara bland annat nätverksbyggda, integrerade, digitala, säkra, multimodala och prisvärda.

För att uppnå detta måste traditionella system som hittills har haft gränser mellan logistik, rörlighet (dvs. personlig och kollektivtrafik), infrastruktur och frakthantering, övervinnas.

Sammanslutningar och grupper som hittills har fokuserat på olika transportsätt och sektorer i separata, oberoende evenemang och mässor måste idag samlas och informera sig om modernisering och vitalisering inom nya områden.

Nyckelfunktionen för den nya mässan "Hypermotion" består av det redan erkända konceptet intelligenta transportsystem (ITS) som är framtidsorienterat ur digitaliseringssynpunkt. Således, blir Hypermotion den första oberoende plattformen för digital transformation av transporter, rörlighet och logistik.