Nederländskt trafikbolag beställde 43 IVECO - naturgasbussar​​​​​​​

Naturgasbussarna är utrustade med 43 sittplatser och luftkonditionering. De kommer att komplettera det nederländska kollektivtrafikbolagets befintliga bestånd av 200 bussar. Bild: IVECO

Trafikföretaget Egged Bus System, med central ledning i Purmerend i Nederländerna, har beställt 43 naturgasdrivna bussar med leverans i början av december. Bussarna kommer att sättas in i stadstrafik i landets sydvästra del i Voorne Putten.

Voorne-Putten täcker ett område i den nederländska provinsen Sydholland mellan Haringvliet , Spui , Oude Maas och Brielse Meer , strax söder om Rijnmonds hamn och industriområde. Dubbelön består av öarna Voorne och Putten. Öarna är anslutna till resten av provinsen med hjälp av broar, tunnlar och dammar.

Beställningen omfattar 43 stycken 12-meter långa Crossway-bussar, utrustade med den senaste generationens motor av typ Iveco Cursor 9 NP.

Iveco´s buss inom Natural Power-linjen skonar miljön genom användning av naturgas och biometan. Med en total kapacitet på 1 260 liter, klarar fordonet av körsträckor mellan 500 och 600 kilometer beroende på körsätt och terräng.