Två konferenser kring kollektivtrafik under Persontrafik på Stockholmsmässan

Foto: Stockholmsmässan

Det har aldrig hänt förr att två nordiska konferenser kring kollektivtrafik läggs samtidigt i Sverige, och dessutom under en större mässa. Konferenserna InformNorden och Nordiskt Lokaltrafikmöte går för första gången samtidigt som Persontrafik den 22–24 oktober på Stockholmsmässan.

– Nu får mötesplatsen ett helt nytt format. Det ska bli enormt spännande, säger Jarl Eliassen, samordnare för Nordiskt Lokaltrafikmöte och InformNorden.

Nordiskt Lokaltrafikmöte samlar de nordiska huvudstädernas kollektivtrafikorganisationer vartannat år, och gick under flera decennier som en separat konferens på vårkanten.

InformNorden, ett forum med syftet är att föra samman branschspecialister och industri för att stimulera utvecklingen av IT inom persontrafiken, har sedan bildandet 1998 haft årliga konferenser på hösten.

– Där diskuterar vi vilken roll kollektivtrafikföretagen ska ta i förhållande till nya former av mobilitet, delningstjänster och delningsekonomi, individualiserade transporter och autonoma, självkörande fordon. Frågor som också i hög grad påverkar stadsplaneringen.