Skanska säljer logistikanläggning i Arlandastad

Vy över Arlandastad. Bild: Skanska (arkivbild)

Skanska meddelar att bolaget har sålt en logistikanläggning som ska uppföras i Arlandastad, Sigtuna, för cirka 230 miljoner kronor. Köpare är Logicenters. Försäljningen kommer att bokföras av Skanska Kommersiell Utveckling Norden i det andra kvartalet 2018. Tillträdet kommer att ske under andra kvartalet 2019.

Logistikanläggningen kommer att omfatta 24 600 kvadratmeter och hyreskontrakt har redan skrivits med Aditro Logistics som flyttar in när fastigheten är färdigställd.

– Arlanda är ett av Sveriges bästa logistiklägen, vilket är anledningen till vårt markinnehav där. Vi ser väldigt positivt på försäljningen till Logicenters och att vi nu startar utvecklingen och byggnationen på en av våra tre byggrätter i området, säger Henrik Ahnström, ansvarig Marknad och Logistik, Skanska Fastigheter Göteborg.

Arlandastad är ett väletablerat företagsområde i ett strategiskt läge. Området har med sin närhet till både Stockholm stad och Arlanda flygplats blivit en viktig knutpunkt och växer som logistiknav. Den nya anläggningen kommer att vara belägen med bra skyltläge i direkt anslutning till E4.

– Utvecklingen i Arlandastad går helt i linje med vår strategi att fokusera på logistikanläggningar med moderna specifikationer i topplägen. Därför är vi väldigt stolta över samarbetet med Skanska och ser fram emot när Aditro Logistics börjar nyttja anläggningen, säger Matthias Kettelhoit, kommersiell chef, Logicenters.

Anläggningen har moderna specifikationer, anpassade efter hyresgästen.
– Vi ser fram emot samarbetet med såväl Skanska som Logicenters. Valet av Arlandastad baseras främst på närheten till Storstockholm för att ytterligare kunna supportera den starka tillväxt vi ser inom e-handeln, säger Johannes Gussander, vd, Aditro Logistics.
Projektet startar omgående och anläggningen beräknas vara färdigställd under det andra kvartalet 2019.