Smartare skräphantering i Stockholm

Foto: EWF ECO AB

Stockholms Stad Trafikkontoret investerar ytterligare i 180 st solcellsdrivna, komprimerande skräpkorgar och 10 st trippelstationer för källsortering från BigBelly. Trafikkontoret har även valt att investera i EWF’s innovativa, utvändiga betesstation för reducera råttproblematiken i stads- och parkmiljöer.

Stockholms Stad, trafikkontoret och dess stadsdelsförvaltningar har sedan tidigare via ramavtal med EWF ECO cirka +400 st BigBelly enheter och har en bevisad effekt på minskade driftkostnader, transporter och antalet tömningar samt minskat utsläpp av koldioxid CO2.

BigBelly är en innovativ plattform med över 50.000 existerande enheter i 54 länder som kommunicerar och skapar en hållbar hanteringen av skräp i det publika rummet utan anslutning till elnät. Enheterna rapporterar sin status och fyllnadsnivå direkt till ansvariga för effektivare planering av rutter. BigBelly HC har 5-8 gånger mer kapacitet än en traditionell skräpkorg och ger plats åt 570 liter okomprimerat skräp på samma storlek. Plattformen ger ett mervärde för både verksamheten, miljön och besökarna.