Linde lanserar nya litiumjontruckar

Linde planerar att återigen utöka sitt utbud av litiumjondrivna truckar i slutet av året. Redan nu har försäljningen av motviktstruckarna med 90V litiumjonbatterier påbörjats. Foto: Linde

Linde Material Handling planerar att i slutet av året återigen utöka sitt utbud av litiumjondrivna truckar med modellerna E20-E30. Det meddelar truckkoncernen i ett pressmeddelande.

Med lastkapacitet mellan 2-3 ton har modellerna, inklusive motsvarande Roadstermodeller, energieffektiva och underhållsfria batterier med lång livslängd och hög prestanda. Redan nu har försäljningen av motviktstruckarna med 90V litiumjonbatterier påbörjats.

I slutet av 2016 lanserade Linde litiumjondrivna motviktstruckar med lastkapacitet mellan 1,4–1,8 ton. Nu när även modellerna E20-E30 lanseras med litiumjonbatterier öppnas ett stort segment upp för innovativ litiumjonteknologi. Stefan Prokosch, Head of Product Management Counterbalance Trucks på Linde, är övertygad om att de många fördelarna med teknologin kommer återspeglas i försäljningssiffrorna.

– Vi får hela tiden positiv respons från kunder som redan använder de mindre modellerna av litiumjondrivna truckar. Teknologin är tillförlitlig och extremt energieffektiv, och dessutom väldigt enkel att hantera, säger Prokosch.

Litiumjonutrustningen eliminerar behovet av batteribyten, service och underhåll av batteriet. Tack vare möjligheten att pausladda batteriet när som helst är ökad tillgänglighet en annan fördel.

Linde har lagt stor vikt vid en intelligent uppsättning av litiumcellerna för att säkerställa en tillräcklig strömförsörjning för de elektriska truckarna. Resultatet blir en nästintill konstant spänning på 90V vilket minskar värmebelastningen på truckkomponenterna, även under tung användning.

Litiumjonteknologin har visat sig vara värdefull, inte minst på grund av den ökade säkerheten. Det underhållsfria batteriet eliminerar risker som till exempel läckande batterisyra och klämolyckor på grund av ovarsam hantering vid batteribyte.