Still visade intelligent lagarbete mellan truck och människa på Hannovermässan

Lagermedarbetaren kan gå bredvid trucken och den följer efter varje steg och stannar när lagermedarbetaren stannar för att lasta trucken. Foto: Markku Björkman
Dags att lasta. Foto: Markku Björkman
Färdigt lastat. Foto: Markku Björkman
...och sedan är det bara att köra iväg med varorna. Foto: Markku Björkman

Företaget STILL, som är representerat även i Sverige, är en renodlad trucktillverkare och lösningsleverantör med expertis inom robotteknik har utvecklat en självgående iGo neo CX 20-truck. Genom att använda den exempelvis i ett stort lager slipper man att hela tiden kliva på och av trucken.

Alla överflödiga arbetssteg elimineras och logistikprocesserna i fabriken optimeras tack vare självgående iGo neo CX 20

Lagrets medarbetare får mindre påfrestande arbetsuppgifter precis där detta behövs enligt Intralogistik 4.0. Man behöver inte längre skanna någonting tack vare det RFID-baserade Kanban-systemet och de smarta iSHELF-hyllorna.

Samarbetet mellan STILL och företaget Würth har vid STILLs fabrik i Hamburg visat att övergången till Industri 4.0 är ganska lätt när två tillverkare slår samman sina kompetenser.

Würths RFID-baserade iSHELF-system och STILLs iGo Neo kommer framöver att arbeta tillsammans, utan någon krånglig programmering, och se till att C-komponenter anländer till fabrikens produktionslinjer just-in-time. Det första officiella mötet mellan de två intelligenta systemen ägde rum då iGo neo CX 20 överlämnades till Würth Industrie Service GmbH & Co. KG den 25 januari.

STILL erbjuder anpassade intralogistiska lösningar och skapar ett intelligent samarbete mellan truckar, lagerteknik, programvaror och tjänster. Företaget startades 1920 av Hans Still och snabbt utvecklats det till ett starkt och globalt välkänt varumärke. I dag arbetar omkring 8 000 medarbetare inom forskning och utveckling, produktion, marknadsföring och service. Företaget tillverkar allt från branschspecifika kompletta lösningar för små och stora företag till datorbaserade logistikprogram för effektiv administration av lager- och materialflöden.