Postnord i samarbete med CIP Checkport

Postnords huvudkontor i Solna. Foto: Christer Wiik

Postnord kan nu som enda logistikleverantör i Norden erbjuda företag och myndigheter samordnade säkerhetskontroller av ankommande gods. Tillsammans med säkerhetsföretaget CIP Checkport garanteras samordnade säkerhetskontroller som en del av leveranskedjan.

Ett flertal myndigheter och företag har ytterst höga krav på säkerhet vad gäller personal och besökare. Nu blir det möjligt att hålla samma höga säkerhetsnivå för inkommande leveranser. Den nya tjänsten omfattar säkerhetskontroll av post, paket samt gods där säkerhetsnivån är skalbar utifrån kundens behov. Efter att godset levereras till CIP Checkport för säkerhetskontroll sorteras och förädlas det och distribueras ut till kund i dedikerade säkra transporter.

Den samordnade säkerhetskontrollen kan också kombineras med andra postala förädlingstjänster inom Internpostservice,exempelvis frankering, sortering av ankommande post och interna postrundor hos kund.

 - Postnord är den enda aktör i Norden som erbjuder samordning av säkerhets- och servicelösningar av det här slaget. Vi tar ett helhetsansvar för kundens varor, från upphämtning till leverans där säkerhetskontroll av varorna blir en integrerad del i leveranskedjan. Det skapar både en kostnads- och tidseffektiv lösning för våra kunder, säger Alexis Larsson, chef för Säkerhet och Reklamationer på Postnord.

 - Många företag utför säkerhetskontroller av ankommande varor själva i egna lokaler. Att varorna i stället säkerhetskontrolleras av oss på annan plats innebär en riskreducering för våra kunder. Detta eliminerar eventuella störande moment i kundernas ordinarie verksamhet orsakade av misstänkta eller oönskade innehåll i inkommande försändelser, säger Fredrik Cornell som är vd vid CIP Checkport.