Knauf Insulation expanderar i Finland

Fredrik Barbosa. Foto: Knauf Insulation

Knauf Insulation fortsätter att bygga ut lagerkapaciteten samt öka kundservicen i Norden. Nyligen öppnades ett nytt lager i finska Hamina, vilket effektiviserar leveranser för de finska kunderna, skriver Knauf Insulation i ett pressmeddelande.

– Att förstärka närvaron på den finska marknaden och öka servicen har varit en prioriterad fråga för oss. Genom vårt nya samarbete med Greencarrier, en av Nordens största privata transportföretag, får vi både lagerutrymmen för våra standardprodukter samt logistiktjänster som garanterar leveranser inom 48 timmar i hela Finland, säger Fredrik Barbosa, logistikansvarig på Knauf Insulation Nordic, i pressmeddelandet.

Till en början kommer det finska lagret i Hamina att rymma Knauf Insulations standardprodukter, i huvudsak EcoBatt på rulle och som skivor, och leveranserna till kund kommer att ske via Greencarriers transportsystem.

– Vårt avtal med Greencarrier innehåller en option på ytterligare lagerkapacitet. Självklart är ambitionen att öka antalet lagerhållna produkter och servicen till våra kunder.

Knauf Insulation gjorde tidigare en stor satsning på lagerhållning och förbättrad service under 2015 i Norge, Sverige och Danmark. I samtliga länder flyttades lagren till platser med större kapacitet och bättre logistik.