Toyota prisade god truckdesign

Vinnare av designtävlingen Toyota Logistic Design Competition 2016 är Flock, som designades av belgaren Fabian Breës från Antwerpens universitet. Foto: Toyota Material Handling

Toyota Material Handling Europes jury har utsett de vinnande designförslagen på temat ”Forklifts. Like you’ve never seen them before.” Vinnarna tillkännagavs vid Toyotas pressvisning inför CeMAT-mässan.

Den andra upplagan av Toyota Material Handlings designtävling fokuserade på gaffeltruckar med temat ”Forklifts. Like you’ve never seen them before.” Deltagarnas uppgift var att modernisera eller revolutionera utseendet och funktionen hos Toyotas gaffeltruckar. De har möjlighet att sätta sin prägel på framtidens transportdesign och samtidigt vinna en ansenlig prissumma.

Årets tävling rönte fyra gånger så stort intresse som den första upplagan. Företaget tog emot 565 tävlingsbidrag (jämfört med 132 vid förra designtävlingen 2014) och till slut bedömdes 100 bidrag.

Välförtjänt vinnare av designtävlingen är Flock, som designades av belgaren Fabian Breës från Antwerpens universitet. Han designade en effektiv produkt som är både kostnads- och energibesparande. Juryn bedömde att det var det bästa konceptet eftersom den undviker svinn (kallas för ”muda” på japanska och används av Toyota för att effektivisera processer).