Bekvämlighet viktigt vid transport till flygplatsen

Flygbussarna rankar flygplatsresan. Foto: Flygbussarna

Sommarsemestern är igång för många svenskar, en tid på året då många väljer att resa bort. Och starten ska gärna vara bekväm, enligt en undersökning* Flygbussarna låtit göra. Undersökningen visade att hela 50 procent anser att bekvämlighet är den viktigaste faktorn till en bra start på semestern.

– För flygresenärerna startar resan inte på flygplatsen utan redan när du stigit utanför dörren. På Flygbussarna jobbar vi målinriktat varje dag för att göra det så enkelt och bekvämt som möjligt för våra kunder, säger Maria Maltez, ansvarig för kundupplevelsen på Flygbussarna.

Övriga faktorer som uppskattas är lågt pris och nära till hållplats, men bekvämlighet är den absolut viktigaste faktorn när man väljer transport till flygplatsen visar en undersökning som Flygbussarna låtit göra.

På frågan varför man väljer att resa med just Flygbussarna svarade 48 procent bekvämlighet eller att man bor nära en hållplats.

– Det är glädjande att så många av resenärerna uppskattar hög kvalitet på sin transfer. Att resa bekvämt innebär till exempel att kunna köpa sin biljett enkelt, att möta trevlig och hjälpsam personal, att föraren kör mjukt och att kunna använda gratis wifi på resan, förklarar Maria Maltez, ansvarig för kundupplevelsen på Flygbussarna.

Flygbussarnas Topp fem för en bekväm resa:
1. Bekväma säten
2. Säkerheten
3. Luftkonditionering
4. Gott om utrymme
5. WiFi

Undersökningen gjordes av Flygbussarna på befintliga kunder i juni 2019 och bygger på svar från 114respondenter.