Kesko planerar en gigantisk logistikcentral i Nurmijärvi

Logistikcentralens strategiska läge erbjuder goda transportförbindelser, Bild: ARKKITEHTUURITOIMISTO B & M OY

Det finländska handelsföretaget Kesko har för avsikt att etablera en stor logistikcentral på Ilvesvuori industriområde i Nurmijärvi. Kommunen har ingått ett preliminärt avtal om försäljning av marken till Kesko, enligt ett pressmeddelande från kommunen.

Ilvesvuori-området ligger centralt i Nurmijärvi, vilket gör platsen idealisk för logistikverksamhet.

Med sitt strategiska läge erbjuder området goda transportförbindelser, vilket är avgörande för en effektiv logistikverksamhet. Keskos planerade logistikcenter i Ilvesvuori är tänkt att stärka företagets distributionsnätverk och därmed förbättra service och leveranskapacitet till både butiker och slutkunder över hela Finland.

Strategiskt läge för effektiv distribution

Kesko, som är ett av de ledande handelsföretagen i Finland, ser detta projekt som en viktig del i sin strategi att ytterligare modernisera och effektivisera sin logistik. Initiativet är en del av Keskos långsiktiga mål att optimera sina leveranskedjor och minska miljöpåverkan genom mer centraliserade och tekniskt avancerade logistiktjänster.

Projektet i Nurmijärvi är fortfarande i de inledande faserna, men ambitionen är tydlig – att skapa en modern logistikhub som kan hantera och stödja Keskos verksamhet i ett växande och alltmer digitaliserat marknadsklimat.

Källa: KESKO

 

 

 

 

4