Kuka inleder samarbete med Front AGV

Micael Amandusson och Emil Arnesson. Foto: Kuka

Ett nytt samarbete har startats mellan Kuka Nordic och Front AGV, en systemintegratör specialiserad på AGV och AMR. Samarbetet kommer att fokusera på företagets självkörande robotar av typen AMR.

Front AGV, baserat i Mölndal nära Göteborg, är en aktör inom AGV och AMR. De ingår i automationsgruppen 3Button Group som fokuserar på användarvänlig utrustning. Samarbetet  sammanfaller väl med lanseringen av automatiseringsföretagets nya generation av självkörande AMR. Dessa robotar är tekniskt avancerade och levereras med en fleetmanagement-mjukvara för snabb och flexibel installation.

– Det går att etablera laddningspunkter på platser där robotarna stannar till för att lasta eller lossa. Effekten blir att de i princip kan köra dygnet runt, säger Micael Amandusson, channel manager på KUKA Nordic.

AMR:erna använder SLAM-teknik, liknande den som används i robotdammsugare, för att navigera. De använder laser och 3D-kameror för att enkelt röra sig i miljöer med hinder. 

AMR styrs med automatiseringsföretagets mjukvara. Med denna mjukvara kan man bygga upp rörelsemönster genom att använda datorns muspekare och hålla kontakt med AMRvia wifi.

För Front AGV är detta samarbete också betydelsefullt.

– Vi känner väl till både KUKA produkter och deras arbetsmetoder. Kombinationen av hög kvalitet, teknisk framkant och starkt kundfokus passar oss mycket bra, säger Emil Arnesson, VD på Front AGV.

Det nya partnerskapet markerar en viktig utveckling inom automatisering och självkörande teknologi.

b
Samarbetet fokuserar på automatiseringsföretagets självkörande robotar av typen AMR. Foto: Kuka Nordic