Ny vd för Scan Global Logistics Sverige

Svante Larsson Foto: Scan Global Logistics

Scan Global Logistics (SGL) har utsett Svante Larsson till ny VD för Sverige, med tillträde 1 juni 2024.

Svante Larsson har över 30 års erfarenhet inom logistikbranschen, senast som Regional Managing Director för Sverige och Baltikum på DSV. Hans omfattande erfarenhet och kompetens kommer nu att bidra till SGL fortsatta utveckling i Sverige.

"Jag ser fram emot att bli en del av SGL-teamet i Sverige. Företagets värderingar stämmer väl överens med mina egna, och jag ser fram emot att arbeta med vårt talangfulla team för att stärka vår marknadsposition ytterligare", säger Svante Larsson

Fokus på tillväxt

Som ny VD kommer Svante Larsson att fokusera på att driva företagets tillväxt i Sverige. Företaget ser hans tillträde som ett steg mot att nå nya framgångar i den nordiska regionen.

"Vi är glada att välkomna Svante till SGL-familjen. Utnämningen visar vår beslutsamhet att nå nya framgångar i Norden genom att tillsätta en stark profil. Jag är övertygad om att han kommer att positionera och utveckla SGL i Sverige på ett ännu starkare sätt", säger Steen Søgaard, VD Nordics på Scan Global Logistics

Hans Möller, tidigare VD för SGL i Sverige, kommer att tillträda en ny roll som Executive Vice President Parcel & Express på företaget.