Leje uppför ny fastighet i Södertälje för NetOnNet

Bygglov har beviljats för en lagershop om 3 000 kvadratmeter. Bild: Leje Fastigheter 

LEJE Fastigheter har förvärvat markfastigheten Målskytten 2 på Målvaktsvägen 5 i Vasa handelsområde, Södertälje. Markarealen uppgår till 8 407 kvadratmeter och försäljningen gjordes av JSR Fastigheter AB.

Ett flerårigt hyresavtal har samtidigt tecknats med NetOnNet, en av Sveriges ledande leverantörer av hemelektronik. Bygglov har beviljats för en lagershop om 3 000 kvadratmeter och byggstart har nu skett. Tillträde beräknas ske i november 2024.

Strategiskt läge för ny lagershop

Fastigheten har ett strategiskt läge mot E20. Byggnaden kommer att miljöcertifieras, enligt Markus Frisk på fastighetsbolaget.

"Fastigheten passar bra in i vårt bestånd och vi är mycket glada att kunna genomföra denna affär. Fastigheten är med sitt strategiska skyltläge mot E20 perfekt för NetOnNet och vi är stolta att kunna etablera ytterligare ett stabilt och välkänt bolag. Byggnaden kommer att miljöcertifieras", säger Markus Frisk, LEJE Fastigheter 

Expansion i Södertälje

Peter Andersson, ansvarig för etableringar på NetOnNet, ser positivt på etableringen i Södertälje.

"Södertälje är en ort där vi länge sökt efter ett bra läge för en större lagershop. Med denna etablering täcker vi inte bara in en vit fläck på vår karta utan vi får också ett fysiskt tillskott i en stad som redan är ett bra område för vår e-handel. Vi tror att vårt starka varumärke i Södertälje kommer att bli ännu starkare", säger Andersson.