Invigning i Kristianstad av Sveriges mest kraftfulla laddstation

Nimas laddstation i Vä utanför Kristianstad Foto: Nima

Nima har nyligen öppnat Sveriges mest kraftfulla laddstation för elbilar i Vä utanför Kristianstad. Denna utbyggnad innebär att stationen nu har 26 ultrasnabba laddpunkter, alla med en kapacitet på upp till 400 kW. Detta gör den till den största och mest kraftfulla laddstationen i Sverige.

I december förra året introducerade Nima sex ultrasnabba laddpunkter längs E22an i Vä utanför Kristianstad. Nu har ytterligare 20 laddpunkter tillkommit, vilket ger totalt 26 ultrasnabba laddpunkter med en kapacitet på upp till 400 kW. Detta möjliggör laddning av upp till 300 km på cirka 15 minuter. Ingen annan laddstation i Sverige kan erbjuda så många laddpunkter med så hög effekt.

Laddstationen i Vä utanför Kristianstad är konstruerad för såväl tunga fordon som för personbilar. Den är inte bara Sveriges mes kraftfulla, men även Europas största HYC 400 Alpitronic-site. Förmodligen är siten därmed Europas största 400 kW-site.

– Det känns spännande att få bjuda in landets alla elbilsbilister till Sveriges mest kraftfulla laddstation. Placeringen intill E22an i Vä passar både de som bor i och kring Kristianstad och de som passerar på motorvägen, säger Max Ackerman, projektledare på Nima.

b
Max Ackerman. Foto: Nima.
b
Stationen har 26 ultrasnabba laddpunkter. Foto: Nima