Framtidens innovationer samlade 11 000 besökare på Elmia Automation

Elmia Automation är en del av Elmia Produktionsmässor - Nordens största affärsplats för produktion inom tillverkande industri. Foto: Elmia

Elmia Automation, mässan för automation inom svensk tillverkningsindustri, avslutades med stor framgång efter fyra intensiva dagar med totalt 11 000 besökare. Under evenemanget samlades entusiastiska besökare för att utforska framtidens innovationer och delta i samtal.

Ett av de framträdande företagen på mässan var StillL, som presenterade flera produkter och lösningar. Bland dessa fanns den senaste höglyftande staplaren iGo Easy, som även är nominerad till IFOY Awards, det smarta verktyget iGo system samt den autonoma mobila roboten ACH 10. Besökarna fick en unik möjlighet att interagera med dessa innovationer och diskutera utmaningarna inom materialhantering.

b
Still deltog på Elmia Automation i Jönköping. Foto: Still

Företagets demonstration av innovativa lösningar för lagerhantering bidrog till att skapa en smartare intralogistik och lyfte fram företagets position inom branschen.

Mässan erbjöd också inspirerande seminarier från branschens experter och möjligheten att se och testa maskiner i drift. Mässans huvudteman, Smart industri, Hållbar industri och Omställningsbar industri, låg i fokus och satte tonen för diskussioner och presentationer.

b
Den senaste höglyftande staplaren iGo Easy är är nominerad till IFOY Awards. Foto: Still

En ny aktör på Elmia Automation drar till sig en stor publik med sin monter. SE Automation presenterar tolv olika robotapplikationer, tio olika robotarmar och tre självkörande AMR:er. Företagets fokus är att väcka besökarnas känsla för den potentiella utvecklingen inom deras produktion.

Med huvudkontor i Täby arbetar de över hela landet i nära samarbete med många automationsintegratörer som också deltar på mässan.

– Vi tar fram den tekniska lösningen tillsammans med kunden, sedan är det våra samarbetspartners som finns närmast kunden som genomför själva integrationen. Vi är här tillsammans som team med ett gemensamt mål – att alla besökare ska upptäcka vad man kan göra i sin produktion med hjälp av robotisering, säger Karl Ericsson, teknisk chef SE Automation.