E-handlarna optimistiska inför kommande kvartal

En positiv trend inom e-handeln. Foto: mealpro unsplash

Handelns framtidsutsikter präglas av försiktig förväntan Efter en period av ökande optimism bland handlarna från tidigare låga nivåer, är tonläget nu mer återhållsamt. E-handlarna ser däremot mer optimistiskt på försäljningen de kommande tre månader.

Trots vissa ökningar märks det att de sker från en fortsatt låg utgångspunkt, vilket tyder på att handelsbranschen fortfarande upplever påtryckningar till följd av den utmanande ekonomiska situationen. Detta framgår av Svensk Handels Handelsbarometer för april månad.

Även e-handeln noterar en mindre ökning enligt den senaste Handelsbarometern. Framtidsindikatorn steg med 0,6 poäng, vilket ger ett indikatorvärde på 95,9. Man närmar sig således det neutrala värdet 100, och när det gäller försäljningen är e-handlarna försiktigt optimistiska för de kommande tre månaderna med ett indikatorvärde på 104,0.

– Det är glädjande att den positiva trenden inom e-handeln håller i sig. Särskilt lovande är att man ser framför sig starka försäljningsmånader framåt, vilket är ett styrkebesked. Vi hoppas nu att den starka trenden håller i sig, och att delbranschen överlag inom kort uppvisar en positiv framtidstro, säger Sofia Larsen.

Käla: Svensk Handel