Ny laddstation för tung trafik invigd i Lidköping

Ellastbil vid laddstation. Foto: okq8

Nyligen installerades två hypersnabba laddningsenheter vid Lidbil Lastvagnars anläggning på Björkhagsgatan 5 i Lidköping. Denna satsning inkluderar totalt 41 laddplatser och ingår i  OKQ8, Skellefteå Kraft och Volvo Lastvagnars satsning på att skapa ett av landets mest omfattande nätverk av offentliga laddstationer för tunga fordon.

Laddstationen på Björkhagsgatan 5 kan ladda alla tunga fordon, oavsett tillverkare, samt personbilar. Den erbjuder två laddare med en kontinuerlig effekt på 350 kW och en ny betalningsterminal som möjliggör parallell laddning för fler lastbilar samtidigt.

– Utvecklingen av eldrivna lastbilar går fort framåt. OKQ8 satsar på supersnabbladdare för tung trafik för att skapa bättre förutsättningar för en ökad tillgång till snabbladdning. Lidköping med sin närhet till E20 och E4 har ett strategiskt viktigt läge som skapar en viktig transportförbindelse för tung trafik längs Sveriges västkust. Transportbranschen står för cirka 30 procent av Sveriges totala koldioxidutsläpp och vi är därför övertygade om att ökade möjligheter till laddning av tunga transporter är en viktig nyckel för att kunna påskynda omställningen, säger Helen Axelsson, Direktör B2B Sales OKQ8.

OKQ8, Skellefteå Kraft och Volvo Lastvagnar Sverige har samarbetat för att få stöd från Energimyndigheten för att skapa ett av Sveriges största sammanhållna nätverk av laddstationer för tung trafik. Detta stöd omfattar totalt 41 platser, fördelade mellan Volvo Lastvagnars återförsäljare och OKQ8:s anläggningar.