Leo Express lanserar kombinerad tåg- och busstjänst från Prag till Lviv

Leo Express på väg till Lviv. Foto: Leo Express

Från och med den 1 juni introducerar Leo Express en ny daglig direktbussförbindelse till Ukraina, som utökar det befintliga bussnätet från Košice. Bussarna, som ansluter till tågförbindelserna mellan Prag och Ostrava, kommer att köra till Lviv i Ukraina och tillbaka, med stopp i de polska städerna Katowice och Krakow.

Leo Express, som tidigare drivit en busslinje till Lviv, är väl bekant med rutten. Bussarna är utrustade med moderna bekvämligheter som gratis WiFi, luftkonditionering, bord, eluttag och USB-portar vid varje säte, samt kostnadsfritt vatten. Biljettpriserna börjar på 209 CZK (motsvarande cirka 88,23 EUR).

Stort intresse

- Vi har kört till Ukraina sedan 2015, med ett kort uppehåll under gränsstängningarna på grund av coronaviruspandemin. Vi märker ett stort intresse för vår befintliga bussförbindelse från Košice till Mukachevo, särskilt under sommarmånaderna då bussarna ofta är fullbokade. Därför har vi beslutat att återuppta den populära rutten till Lviv via Polen. Priset för den nya sträckan startar på 209 CZK, förklarar Emil Sedlařík, talesperson för Leo Express.

Den luftkonditionerade bussen med WiFi avgår dagligen från Ostrava kl. 18:45. Den ansluter till tåget från Prag som anländer 18:24, vilket ger passagerarna gott om tid att byta till bussen. Bussen fortsätter sedan via Katowice och Krakow och anländer till Lviv kl. 05:30 nästa morgon.

Självbetjäning med kapselkaffe och te

Returresan från Lviv avgår kl. 21:30, stannar åter i Krakow och Katowice, och når Ostrava kl. 11:50 följande dag. Därefter finns en anslutning till tåg som går till Olomouc, Pardubice och Prag, vilket avgår från Ostrava kl. 12:14.

Komfort ombord på både buss och tåg upprätthålls på en hög nivå. Bussarna är utrustade med faciliteter såsom WiFi, luftkonditionering, bord, eluttag och USB-portar vid varje säte, samt gratis vatten. Resenärerna kan även njuta av självbetjäning av kapselkaffe och te. En kostnadsfri tidning från Leo Express är tillgänglig för alla passagerare, och en sovsäck kan köpas vid behov.

Businessklass med premiumkudde

Bussen har totalt 49 platser, varav åtta är i businessklass med premiumkudde, filt och gratis snacks. Bussarna är målade i Leo Express svarta färger och vid behov ställs en reservbuss till förfogande.

Bussarna är väl samordnade med Leo Express tågtjänster, vilket ger passagerare tillräckligt med tid för en smidig övergång mellan olika transportmedel. WiFi, luftkonditionering och förfriskningar finns även tillgängliga på tågen.

Källa: LOK-Report