Niam fortsätter sin nordiska expansion

Ahlsells nya centrallager i Norge. Foto: Niam

Niam expanderar i Norden genom att förvärva en norsk logistikfastighet på 64 000 kvadratmeter från Wästbygg Gruppens koncernbolag Logistic Contractor.

Fastigheten, belägen vid Gardermoen i Oslo, är under uppbyggnad och kommer att hyras ut till installationsdistributören Ahlsell på ett femtonårigt avtal. Ahlsell planerar att använda fastigheten som sitt nya centrallager i Norge, och färdigställandet förväntas ske sommaren 2025.

– Detta är Niams första investering inom logistik i Norge, och vi är mycket nöjda med att köpa en toppmodern och framåtriktad logistikbyggnad med utvidgningsmöjligheter som kan stödja Ahlsells tillväxtambitioner. Fastigheten utvecklas av Logistic Contractor och i nära samarbete med Ahlsell, som har höga hållbarhetsambitioner för den nya anläggningen. En solcellspark kommer att installeras på taket och bergvärme har valts som uppvärmningskälla. Det nya Ahlsell-lagret kommer sannolikt att bli det största som har byggts i Norge och vi ser fram emot att följa byggprocessen, säger Morten Roland, Niams landschef i Norge.

Tomten är belägen i Eidsvoll norr om Oslo, omfattar 266 000 kvadratmeter och fastigheten har förutom 64 000 kvadratmeter ytterligare vidareutvecklingspotential på 20 000 kvadratmeter. Det geografiska läget har en närhet till europaväg, tågstation och flygplats. Projektet har en stark ESG-profil och byggnaden kommer att miljöcertifieras enligt Breeam-NOR 6.0 Very Good.