Siemens, Universal Robots och Zivid lanserar ny lösning för intern logistik

Lösningen demonstrerats på utvalda mässor i Europa och Nordamerika under våren. Foto: Siemens

Siemens, Universal Robots (UR), och Zivid har samarbetat för att skapa en ny lösning för att effektivisera lagerautomatisering och lösa utmaningar inom intern logistik.

”Vi är glada över att samarbeta med Universal Robots och Zivid kring introduktionen av denna banbrytande lösning för intern logistikverksamhet”, säger Ignacio Moreno, Business Development Manager på Siemens. 

”Genom att utnyttja kraften i avancerad visionsteknik och branschledande kollaborativ robotteknik erbjuder SIMATIC Robot Pick AI enkel plockning i alla miljöer.”

Samarbetet banar väg för att lösa logistik- och e-handelssektorernas komplexa utmaningar. Den nya lösningen är skräddarsydd för att automatisera transporten och plockningen av olika lagerenheter oavsett deras egenskaper.

”Det finns en enorm potential för och en betydande efterfrågan på automatisering inom distributionscenter och e-handelsbranschen. Den här lösningen ger våra kunder den användarvänlighet och integration man kan förvänta sig av att arbeta med de främsta leverantörerna av programvara för vision, robotteknik och detektering”, säger Daniel Friedman, Global Director, Strategic Partnerships på Universal Robots. 

”Samarbetet med Siemens och Zivid är ett led i vår fortsatta satsning på att koppla vår robotplattform till AI-teknik och vårt engagemang att leverera automatiseringslösningar till vem som helst, var som helst.”

Lösningen består av:

  • Siemens SIMATIC Robot Pick AI är en förinlärd, djupinlärningsbaserad programvara för visionsteknik som gör att robotar kan utföra uppgifter som tidigare endast kunde hanteras manuellt.
  • Universal Robots UR20 möjliggör med sin utökade räckvidd och kompakta design automatisering av tillämpningar som kräver lyft av tunga föremål över längre avstånd, samtidigt som UR:s säkerhetsstandarder upprätthålls (lösningen fungerar sömlöst i hela UR:s cobotfamilj).
  • Zivids innovativa 2+ M130-kamera är den första 3D-sensorn som kan avbilda allt, även transparenta och halvgenomskinliga föremål, vilket ökar tillgängligheten och plockningsmöjligheterna för e-handel och tillämpningar inom distributionscentret.