Meko etablerar nytt automatiserat danskt centrallager

Illustration av det nya centrallagret med tillhörande huvudkontor som kommer att stå klart 2025 i Odense. Foto: Meka

MEKO omorganiserar sin danska verksamhet för att förbättra kundservicen och öka effektiviteten. Förändringarna ska möjliggöra nyttan av det nya automatiserade danska centrallagret som planeras att vara klart 2025.

Genom att separera försäljnings- och logistikområdena och skapa dedikerade organisationer, förväntas företaget kunna dra större nytta av det nya automatiserade danska centrallagret som planeras att vara klart 2025. Målet är att initiativet ska generera en varaktigt positiv resultateffekt på 19 miljoner danska kronor från och med 2024 (EBIT).

Företaget driver sin verksamhet i Danmark genom FTZ, landets ledande grossist- och distributionsföretag med kunder inom olika sektorer såsom verkstäder, bilåterförsäljare och andra grossister. Inom verksamheten ingår varumärken som AutoMester, Hella Service Partner, Din Bilpartner och CarPeople.

”Nu lägger vi grunden för att även i framtiden vara den mest kompletta partnern till våra danska kunder. Den optimerade organisationen gör att vi med full kraft kan utveckla affären och våra kundrelationer samtidigt som vi drar ännu större nytta av vårt högteknologiska centrallager i Odense som kommer att stå klart 2025. Detta bidar till vårt arbete att bygga ett starkare och mer lönsamt MEKO," säger Pehr Oscarson, vd och koncernchef på MEKO.