Stena Line expanderar över Gibraltarsundet med nytt marockanskt förvärv

Stena Line förvärvar aktier i Africa Morocco Link Fotograf: Adobe Stock

Stena Line har skrivit under ett avtal för att förvärva 49 procent av aktierna i det marockanska färjebolaget Africa Morocco Link (AML).

AML, med sitt huvudkontor i Tanger, opererar en färjerutt mellan Tanger Med och Algeciras. Dessutom planerar företaget att introducera en ny höghastighetslinje mellan Tanger Ville och Tarifa denna sommar. Den första linjen kommer att vara tillgänglig för både fraktkunder och resenärer medan den senare linjen kommer att fokusera på passagerare och biltransporter.

“Vi letar alltid efter nya affärsmöjligheter som gör oss hållbara på lång sikt. Gibraltarsundet är en strategisk plats för såväl människor som reser mellan Afrika och Europa som för global handel. Och fraktvolymerna i området förväntas öka de kommande åren på grund av positiv industriell tillväxt och internationell handel i Marocko”, säger Niclas Mårtensson, VD på Stena Line.

Han fortsätter:

“Dessa rutter, deras hamnar och industrierna i området är under utveckling och förväntas driva en hälsosam tillväxt på fraktmarknaden de kommande tio åren. Det är ett mycket spännande område att kunna verka i.”

Affären är föremål för godkännande från den marockanska konkurrensmyndigheten.