Delvator inviger nya lokaler och nytt centrallager i Rosersberg

Lokalen på Metallvägen 61 i Rosersberg. Foto: Scantruck

Delvator expanderar kraftigt med en ny anläggning och centrallager på Metallvägen 61 i Rosersberg, strax norr om Stockholm. Anläggningen innefattar en stor verkstad, centrallager för Sverige och ett showroom.

Denna satsning förbättrar logistiken, ökar produktionskapaciteten och minskar leveranstiderna.

– Vår satsning säkerställer en ännu snabbare och mer effektiv service för kunderna i Stockholmsregionen och vår reservdelsförsörjning i Sverige, säger Jonas Coltén, VD på Delvator. Det är en viktig faktor för att ytterligare stärka våra relationer och fortsatt utveckla vår position på marknaden, fortsätter han.

Anläggningen delas med Scantruck och förväntas skapa synergier och samarbetsmöjligheter. De nya kontorslokalerna, utställningshallen och verkstaden kommer att möjliggöra bättre service för varumärkena Hitachi och Bell. Det nya centrallagret för reservdelar innefattar en modern lagerautomat och förbättrar tillgängligheten av reservdelar.

Mikael Jensen, reservdelsansvarig på Delvator, ser positivt på centraliseringen av lagret i Stockholm, vilket kommer att underlätta administrationen och förbättra lagerhanteringen. Lagren i Eslöv och Härnösand kommer att minska i omfattning, med fokus på serviceartiklar och kritiska delar för lokala kunder och fältmekaniker. Övriga delar kommer att levereras från det nya lagret i Stockholm.