Logistic Contractors vd avgår

Benn Karlberg. Foto: Wästbygg Group

Benn Karlberg lämnar sin roll som VD för Wästbygg Gruppens koncernbolag, Logistic Contractor, vilket innebär att han också avgår från sin plats i koncernledningen.

Jonas Jönehall, VD och koncernchef för Wästbygg Gruppen, tar över som tillförordnad VD tills en permanent ersättare har utsetts.

– LC firar i år 20 framgångsrika år som bolag. Benn tillträdde som vice vd 2015 och har varit vd sedan 2019. Han har därmed varit starkt bidragande i LCs utveckling till att bli en ledande aktör på den nordiska logistik- och industrimarknaden. Vi har nu i samråd fattat beslutet om att gå skilda vägar och jag vill passa på att tacka Benn för det arbete han har lagt ner under sina år hos oss. Efter att LC avslutat året 2023 med en rekordstark orderingång känns nu tidpunkten rätt för att växla ledarskap. Vi behöver ny energi för den expansionsresa vi befinner oss på och för att driva ett bolag i den här storleken vidare, säger Jonas Jönehall, vd och koncernchef.

Jonas Jönehall tar över som tillförordnad vd för att säkerställa driften av LC framåt. Samtidigt inleds processen med att hitta en permanent vd som får i uppdrag att flytta fram LCs positioner i Norden ytterligare.