Utbildar sjöfolk på torra land

Wärtsilä levererar avancerad simulatorteknologi till Förenade Arabemiraten. Foto: Wärtsilä

Wärtsiläs simulatorteknologi erbjuder högkvalitativ utbildning och forskning vid nyinvigda Sharjah Maritime Academy i Khorfakkan i Förenade Arabemiraten. Teknikgruppen Wärtsilä har levererat sin senaste simulatorteknologi till Sharjah Maritime Academy en av regionens ledande aktörer för forskning och utbildning inom maritim teknologi.

Wärtsiläs simulatorteknologi är samlad på en enda plattform för simulering och träning med gemensam programvara för att maximera effektiviteten. Simulatorn har skalbara lösningar för utbildning och certifiering för alla typer av fartyg. Molnsimuleringslösningar möjliggör träning när som helst och var som helst.

Designad för olika skalor och behov – individuella användare, fjärr-, virtuella eller fysiska klassrum, deluppgifter, fulla uppdrag, multi-uppdrag och anslutna system på olika geografiska platser. Hela fartygskonceptet förbinder bryggan med maskinrummet för att tillåta träning i de kommunikationsfärdigheter som krävs i verkliga scenarier.

Simulatorteknologin kan levereras som Software as a Service, SaaS.  Wärtsilä har investerat i att utveckla de mest avancerade, flexibla och korrekta matematiska modellerna som garanterar högsta grad av realism. Hela konceptet förbinder bryggan med maskinrummet för att tillåta träning i de kommunikationsfärdigheter som krävs i verkliga scenarier. Utbildningen överensstämmer med alla internationella utbildningsregler och riktlinjer.