Fodora introducerar drönarleveranser

Tele2 och Aerit meddelar sin gemensamma satsning på drönarleveranser. Foto: fodora

Tele2 och Aerit meddelar sin gemensamma satsning på drönarleveranser, vilket gör dem till pionjärer inom branschen. Det banbrytande partnerskapet kommer att revolutionera hur mat och andra varor levereras till kunder, med 7-dagars service året runt.

Aerit, ledande inom drönarteknologi, har ingått ett strategiskt samarbete med foodora för att möjliggöra drönarleveranser. Aerit har utvecklat avancerade drönare som integreras i foodoras teknikplattform för att skapa en smidig och effektiv leveransupplevelse.

– Vi är stolta över att vara de första i Europa att lansera drönarleveranser på riktigt och vi är glada över att ha Tele2 och Aerit som partners i denna spännande resa. Vårt mål är att förse våra kunder med enastående service och den senaste tekniken för att göra det möjlig, säger Daniel Gustafsson Raba och fortsätter;

– Snabba hemleveranser är en demokratisk fråga enligt mig, var man än befinner sig i landet ska det vara möjligt att få det man behöver snabbt som exempelvis mediciner eller dagligvaror. Det ska inte bara vara tillgängligt för människor som valt att bosätta sig i storstäderna, avslutar Daniel Gustafsson Raba, operativ chef, foodora.

Drönarleveranserna kommer att vara tillgängliga alla dagar i veckan. Under de kommande månaderna planerar foodora att inkludera restauranger och butiker för att erbjuda kunderna ännu fler valmöjligheter och bekvämlighet.

– Vi är entusiastiska över att gå samman med foodora och Tele2 för att accelerera införandet av drönarleveranser över hela Europa. Dagens tillkännagivande innebär att vårt uppdrag, att erbjuda miljövänlig tillgång till varor och tjänster med hjälp av våra drönarnätverk, tar ett stort kliv in i framtiden, säger Alexander Perrien, vd Aerit

Först ut är området Värmdö som är platsen som valts ut för drönarleveranser. Leveranser via drönare startar under maj månad. Målet är att expandera till fler områden i Sverige så fler orter kan få tillgång till samma service som finns i storstäderna.