Martin Lindell tar över som VD för Hedin Automotive Schweiz

Martin Lindell Foto: Hedin

Martin Lindell tillträder som VD för Hedin Automotive Schweiz i maj 2024. Han kommer från rollen som Director, Customer Journey för Mercedes-Benz personbilar i Sverige och Danmark.

Med över 20 års erfarenhet inom fordonssektorn inom Daimler Group, inklusive tre år på Daimlers huvudkontor i Stuttgart, tar han med sig omfattande kunskap till sin nya position. Lindell började sin karriär som Business Controller och har sedan dess innehaft flera nyckelpositioner inom Mercedes-Benz.

– Jag är mycket nöjd med att Martin har accepterat rollen som VD för Hedin Automotive Schweiz. Hans omfattande erfarenhet inom fordonsbranschen, kombinerat med hans goda ledarskap och strategiska förmåga, gör honom till det perfekta valet för att leda vår schweiziska operation genom dess nästa tillväxtfas. Jag ser fram emot att se Martin ta Hedin Automotive Schweiz till nästa nivå, säger Marcus Larsson, COO för Hedin Mobility Group.

– Det är en ära för mig att bli utnämnd till VD och jag ser fram emot att arbeta med det starka teamet i Schweiz. Hedin är ett företag jag känner väl från min tid på Daimler, och jag har stor respekt för vad de står för och bolagets resa fram till nu, säger den tillträdande VD:n.

– Jag ser fram emot att träffa teamet och lära känna den schweiziska verksamheten. Tillsammans kommer vi att stärka Hedin Automotives position, driva innovation och fortsätta leverera unika kundupplevelser. Jag tror att starka och långvariga resultat bygger på förtroende, värderingar och en stark företagskultur. Därför kommer jag att sträva efter att vara en synlig, tillgänglig och kommunikativ ledare, fortsätter Martin Lindell.