Danone flyttar in i DSVs nya logistiklager i Landskrona

Foto: DSV

Under 2024 flyttar Danone in i DSVs nya logistikcenter i Landskrona. DSV ska hantera företagets leveranskedja, lager och transporter inom Norden.

Danone har sitt huvudkontor i Paris och är känt för varumärken som Activia, Actimel, Proviva, Alpro och Nutricia.

”Vi är väldigt stolta över att inleda det här partnerskapet med Danone. Det känns extra roligt att få välkomna Danone till vårt nya, toppmoderna, logistikcenter i Landskrona. Samarbetet har stor betydelse då vi båda delar ett starkt engagemang för hållbarhet, innovation och kundnöjdhet. Tillsammans kommer vi att kunna uppnå gemensamma mål som verkar positivt på samhället i ett hållbart perspektiv” säger Ian Swinhoe, VD för DSV Solutions i Sverige.

Det moderna logistikcentret i Landskrona kommer att få en total lageryta på 175 000 kvadratmeter som erbjuder två tempererade lagringszoner, automatiserade lösningar i form av robottruckar, Vertical lift och drönare för nattlig inventering. Lagerytorna kommer även att certifierats enligt BREEAM i nivån Excellent och installeras med 100 000 kvadratmeter solceller på taket för att säkerställa energibehovet.