ABB vinner order för första hybrid-elektriska polarkryssningsfartyg

Projektet markerar en milstolpe som den första installationen av Azipod®-framdriftsteknik på ett hybridelektriskt fartyg byggt i Nord- och Sydamerika. Foto: ABB

Chilenska varvet ASENAV har valt ABB för att leverera kraft- och framdrivningssystemet till Antarctica21:s nya boutique-expeditionsfartyg Magellan Discoverer, det första hybridelektriska polarkryssningsfartyget i Nord- och Sydamerika.

Fartyget, med plats för upp till 96 passagerare och 67 besättningsmedlemmar, kommer att trafikera Antarktis, Sydgeorgien och Falklandsöarna. Antarctica21 och ASENAV är viktiga aktörer inom expeditionssegmentet med fokus på teknisk innovation och hållbarhet. 

“Magellan Discoverer är utrustad med den senaste tekniken och stärker vårt engagemang för hållbarhet samtidigt som den erbjuder hög komfort för våra resenärer. Med sin moderna elegans och sina avancerade tekniska funktioner stödjer den vår pågående strävan att erbjuda oöverträffade upplevelser i den spektakulära Antarktisregionen" säger Jaime Vásquez, VD för Antarctica21.

"Samtidigt som vi främjar nya tekniska lösningar bygger vi ett fartyg som uppfyller de krav på kvalitet, komfort och hållbarhet som den globala turistnäringen för närvarande ställer. Med stöd av våra leverantörer, som ABB, höjer vi nu standarden inom skeppsbyggnad och leder utvecklingen av en bransch på väg mot en mer hållbar utveckling" säger Heinz Pearce, General Manager på ASENAV.

ABB:s leverans inkluderar Azipod®-framdrivningssystem och hybridkraftverk för att möjliggöra tyst drift i miljökänsliga områden och integrera olika energikällor för att möta framtida utsläppskrav.