Maersk lanserar digital tjänst för enklare bokning av flygfrakt

Tillsammans med Maersks integrerade logistiklösningar, som inkluderar ett omfattande inrikes distributionsnätverk, möjliggör företaget godstransport till och från 80 procent av Indiens postnummer med komplett upphämtning och leverans. Foto: Maersk

Maersk har introducerat en ny digital tjänst som förenklar bokningsprocessen av flygfrakt för sina kunder. Nu kan kunder boka flygfraktlösningar via Maersk.com till 70,000 flygplatskombinationer över fler än 90 länder med omedelbar prissättning och möjligheten att kombinera detta med mervärdestjänster.

Som en del av sitt integrerade logistikutbud erbjuder Maersk nu fullständigt digitaliserade flygfrakttjänster. Den nya online-tjänsten på Maersk.com ger kunder möjlighet att enkelt boka sitt flygfraktbehov online och få omedelbara priser för anslutningar mellan praktiskt taget alla relevanta flygplatser runt om i världen. Med denna lansering tar Maersk ytterligare steg mot att förena och förenkla sina kunders försörjningskedjor.

En tid av osäkerhet

I en tid där volatilitet och osäkerhet ständigt hotar globala försörjningskedjor, söker kunder efter smidighet och robusthet som möjliggör snabba beslut för rörelse av gods över gränserna. Genom att boka via Maersk.com får kunderna direkt prissättning och transparens som underlättar välinformerade beslut.

Darryl Judd, regional chef för flygfrakt på Maersk i Indiska subkontinenten, Mellanöstern och Afrika, betonar att tillverkningen har diversifierats globalt. Kunder i en del av världen behöver flytta råmaterial från ursprung till destination utan att fysiskt befinna sig på någon av platserna. Maersks digitala flygfrakttjänst gör det möjligt för dem att enkelt boka detta.

Med komplett upphämtning och leverans

Maersks flygfrakttjänster erbjuder godstransporter från de flesta av Indiens internationella flygplatser.

Bokningsprocessen på Maersk.com har automatiserats vilket ger ökad operationell effektivitet. Kunder kan även lägga till Maersks tulltjänster för en sömlös tullklarering och spåra sitt gods när som helst och var som helst.

Om Maersk/ A.P. Moller -

Maersk är ett integrerat logistikföretag som arbetar för att koppla samman och förenkla sina kunders försörjningskedjor. Som en global ledare inom logistiktjänster verkar företaget i fler än 130 länder och har omkring 100,000 anställda. Maersk siktar på att nå nollutsläpp senast 2040 i hela verksamheten genom nya teknologier, nya fartyg och gröna bränslen.

Källa: Maersk