Ny AI-kamera utvecklad för tunga fordon synliggör döda vinklar

Kamerorna är utformade för att minska antalet olyckor där tunga godsfordon och vägtrafikanter är inblandade. Foto: Abkati

Brigade Electronics har introducerat en banbrytande AI-kamera för tunga fordon, som fokuserar på att synliggöra och minska döda vinklar, där cyklister och fotgängare ofta befinner sig, vilket i sin tur ökar trafiksäkerheten. Den högupplösta AI-kameran använder avancerad teknik för att aktivt detektera och varna förare för potentiella kollisioner.

Kameran fungerar genom att använda två olika typer av kameror, en placerad framåt och en bakåt på fordonet. Dessa kameror är utrustade med högupplösta bildsensorer och inbyggd databearbetning för att noggrant identifiera människor. När systemet upptäcker en person i det definierade området varnar det föraren genom visuella eller hörbara signaler på fordonets skärm för att förhindra olyckor.

Installationen av kamerorna är enkel med en "plug and play"-funktion som passar väl för stora fordonsparker. De ansluts snabbt till Brigade-monitorer eller ljudenheter och är konstruerade för att vara robusta och tåliga mot extrema väderförhållanden och damm med sin IP69K-klassning. Genom användning av specialutvecklade algoritmer som kontinuerligt förbättras, tränas systemet för att öka precisionen i att upptäcka hinder och öka trafiksäkerheten.