Affärsområdet Shyping blir eget bolag inom Tempcon

Shyping vänder sig till en marknad som delvis skiljer sig från Widrikssons övriga verksamhet genom andra kunder och andra förutsättningar. Foto: Tempcon

Från och med den 1 januari 2024 blir Shyping, tidigare en del av Widriksson Logistik och nu ett fristående bolag inom Tempcon Group, fokuserat på att förstärka sin digitala TMS-plattform och andra logistikrelaterade tjänster. Denna omställning syftar till att skräddarsy Shypings erbjudanden för en marknad med unika behov och möjliggöra en dedikerad utveckling av deras TMS-system.

– Bolagiseringen är en milstolpe i vår satsning på TMS-plattformen och andra tjänster för logistikoptimering, säger Marcel Nemer. Genom att separera Shyping kan vi helt fokusera på de behov och förutsättningar som våra kunder har och som skiljer sig en hel del från den ordinarie logistikverksamheten i Widriksson Logistik.

Shyping kombinerar expertis inom logistik med mjukvaruutveckling för att modernisera logistikflöden. Deras TMS-plattform, tidigare känd som WDDP, erbjuder verktyg som har förändrat logistikens dynamik genom digitala förbättringar. Genom utveckling av nya funktioner strävar företaget efter att göra logistikhantering mer användarvänlig och effektiv för sina kunder.