Alstom inviger mobilitetstest- och teknikcenter

Invigning av Alstoms Test and Technology Centre Foto: Alstom

Alstom har nyligen invigt ett modernt 10 000 kvadratmeter stort test- och teknologicenter i Västerås, Sverige. Med cirka 500 anställda kommer detta centrum att vara en nyckelplats för företagets utveckling och tillverkning.

Invigningen lockade representanter som klimat- och miljöministerns statssekreterare och Alstoms högsta ledning. Henri Poupart-Lafarge, Alstoms VD, framhöll vikten av att stärka Sveriges innovationskapacitet och sa: "Vi vill bidra till Sveriges innovativa ekosystem och växa tillsammans med det."

Västerås har historiskt sett varit en plats för banbrytande teknik inom mobilitet. Alstoms närvaro i staden har drivit innovationer som används globalt, från batteridrivna tåg i Frankrike till tunnelbanor i Singapore. Med ett fokus på samarbete med svenska universitet och näringslivet förväntas detta center leda till fortsatt teknologisk utveckling.

Maria Signal Martebo, VD för Alstom Sverige, betonade centrets roll som en katalysator för innovation inom hela Alstom. Genom denna investering svarar Alstom på Europas infrastrukturbehov och stödjer kampen mot klimatförändringar genom att skapa nya möjligheter för både företaget och den omgivande sektorn.