Nu börjar förberedelserna för att bygga upp logistikenheten i norra Göteborg

Nycklar till anläggningen överlämnades från fastighetsägaren Barings till Frédéric Soler, Managing Director Pmflex Group och Leif Hallén, Managing Director Pmflex Group Northern Europe AB. Foto: Pmflex

Pmflex tar över ny fabrik i norra Göteborg, redo att utöka verksamheten och skapa jobb. Nycklar till anläggningen överlämnades till företaget, och nu inleds arbetet med att installera maskiner och bygga upp logistikenheten. Det förväntas skapa 40 arbetstillfällen på sikt för att betjäna kunder i norra Europa.

Frédéric Soler och Leif Hallén, Managing Directors för Pmflex Group, tog emot nycklarna från fastighetsägaren Barings och betraktar detta som en viktig milstolpe. De ser fram emot att inleda produktionen redan i början av 2024.

– Detta är en viktig milstolpe för oss. Nu ser vi fram emot att de första maskinerna ska anlända. Sedan räknar vi med att produktionen är i gång redan i början av 2024, säger Leif Hallén.

Han fortsätter:

– Med produktionsanläggning och logistikenhet på plats i Sverige är vi redo för kommande konjunkturer och de tillväxtmöjligheter som vi ser i norra Europa. Det ökar vår flexibilitet och möjlighet att serva våra kunder ännu bättre. Vi räknar med att detta kan skapa uppåt 40 arbetstillfällen framöver, säger Leif Hallén.

Anläggningen som ligger strategiskt belägen i norra Göteborg omfattar 19000 kvm och kommer innehålla maskiner för tillverkning, lager och lastutrymmen samt kontor. Den nya anläggningen ska certifieras enligt ISO14000. På taket kommer det att installeras solceller och på parkeringen laddboxar för elbilar.

– Från Göteborg kommer vi kunna erbjuda snabbare leveranser och minskade ledtider, säger Frédéric Soler, Managing Director Pmflex Group

Den nya fabriken och logistikenheten planeras som en hållbar länk mellan produktion och kund, vilket ska möta den växande efterfrågan på hållbara produkter och minskade koldioxidutsläpp.