West Midlands Metro förlängs till Wolverhamptons järnvägsstation

Projektet på 50 miljoner pund för att bygga den kontaktledningsfria förlängningen leds av Transport for West Midlands, en del av West Midlands Combined Authority som äger spårvägssystemet. Foto: Transport for West Midlands

Ett 600 meter långt, men ytterst viktigt banavsnitt av West Midlands Metros spårvägsnät till Wolverhamptons järnvägsstation öppnades den 17 september, inklusive en mellanliggande hållplats vid Pipers Row, som trafikeras av bussar till stadens busstation.

- Med två nya hållplatser och turtäthet på upp till var 10:e minut, kommer den här senaste utbyggnaden av vårt spårvagnsnät att ge en mängd fördelar för både helt nya och befintliga kunder, säger West Midlands Metros interim VD Sophie Allison.

- Besökare med buss eller tåg utanför området kan helt enkelt hoppa på en spårvagn för att resa vidare till några av regionens främsta kultur- och idrottsplatser, medan lokala samhällen kommer att dra nytta av ett ännu bättre sammankopplat transportnät.

Kontaktledningsfri förlängning

Den tidigare ändstationen St George's i shoppingdistriktet förväntas öppna igen senare i år, med spårvagnstjänster till och från Birmingham som sedan växlar mellan grenarna St George's och Railway Station.

Källa: Pressmeddelande: West Midlands Metro