Stor logistik- och industrifastighet byggs i Åstorp

MVB får uppdraget att bygga en 46 000 kvm stor logistikfastighet i Åstorp. Bild: Panattoni

Panattoni, Europas största utvecklare av logistik- och industrifastigheter, genomför ytterligare ett stort projekt med strategiskt läge i södra Sverige. MVB har kontrakterats som byggentreprenör.

– Vi ser fram emot att tillsammans med Panattoni utveckla en modern industrifastighet för logistik. Fastigheten i Åstorp kommer att byggas med höga krav och miljöcertifieras enligt Breeam Excellent, vilket ligger i linje med både Panattonis och MVB:s arbete kring hållbarhet, säger Thomas Ellkvist, VD på MVB Syd.

Byggföretaget har haft en snabb och handlingskraftig start på den svenska marknaden vilket etablerat dem som en tung aktör med flera projekt i framför allt i mellersta Sverige. Nu har företaget skrivit avtal med Södervidden Fastigheter på 77 000 kvadratmeter i Åstorp med bästa skylt- och logistikläge längs med E4. På fastigheten har byggentreprenören fått uppdraget att uppföra en byggnad om 46 000 kvadratmeter för logistik alternativt lättare industri.

– Vår plan har från start varit att erbjuda logistikfastigheter inom den så kallade gyllene triangeln; Stockholm, Göteborg och Skåne. Helsingborgsregionen med anknytning till Köpenhamn och resten av kontinenten är ett väldigt viktigt logistikläge samtidigt som logistik- och industrifastigheter är en bristvara i södra Sverige. Med fastigheten i Åstorp och dess utmärkta läge tar vi nu nästa steg i vår etablering i södra Sverige. Här kommer vi inom kort att kunna erbjuda hyresgäster helt nya och flexibla lagerlokaler från ca 5 000 kvadratmeter och uppåt, säger Fredrik Jagersjö Rosell, VD för Panattoni Sverige.

Byggstart är planerad till juni med beräknad inflyttning i september 2024.

– Projektet har en kort byggtid men vi har stor erfarenhet av att bygga stora, komplexa projekt i högt tempo. Nu ska vi se till så att vi levererar en riktigt högkvalitativ och funktionell fastighet, säger Thomas Ellkvist.