Modeföretag expanderar med automationslösning

NA-KD expanderar med Element Logic i Nederländerna Foto: Element Logic

När NA-KD etablerar sitt nya lager i Nederländerna väljer man, likt i Sverige, en AutoStore-lösning från Element Logic. Genom företagets globala distributionsrättigheter av AutoStore kan företaget stödja kunder världen över. För mode- och e-handelsbolagets del innebär det tillgång till en global kontopartner för lagerautomation, vilket ger flera operativa fördelar.

– Vi arbetar nära våra kunder och bistår flexibelt när de expanderar över gränserna, säger Element Logics Managing Director Thomas Karlsson.

NA-KD är ett globalt mode- och e-handelsbolag med kraftig tillväxt sedan det grundades i Göteborg 2016. Sedan tidigare har de en AutoStore-lösning i sitt lager i Landskrona som främst försörjer den nordiska marknaden. Nu etablerar bolaget en liknande lagerlösning i nederländska Duiven för sin utomnordiska marknad. Det nya lagret ersätter det tidigare 3PL-driftade lagret i samma land. Deras AutoStore i Duiven är en av de största som någonsin installerats i landet.

Den nya anläggningen kommer initialt installeras med 75 000 lådor, 15 portar och 73 robotar. Installationen möjliggör även en framtida expansion med ytterligare 50 000 lådor samt ett stort antal portar och robotar. Dessutom innehåller lösningen ett omfattande transportbansystem.

"Vi är mycket nöjda över att ta vår automatisering och utveckling vidare internationellt med Element Logic och AutoStore. Tillsammans har vi arbetat nära i många år och den flexibilitet, skalbarhet och effektivitet som stärkt oss på den nordiska marknaden vill vi även skörda frukterna av i Nederländerna, säger Pontus Lindquist, VP Operations på NAKD.