Logistikcentrum i Hallsberg expanderar

Foto: Wästbygg

Ahlsell fortsätter att investera i sitt logistikcentrum i Hallsberg och Wästbygg Gruppens koncernbolag Logistic Contractor ska uppföra två byggnader på sammanlagt 42 000 kvadratmeter samt ett kallager på 15 000 kvadratmeter. Ordervärdet uppgår till 600 mkr.

Certifiering enligt Breeam nivå Excellent säkerställer byggnadernas långsiktiga hållbarhet inom viktiga områden som energianvändning, materialval och inomhusklimat.

– Det här är ett mycket intressant projekt där vi ser fram emot att få bidra med vår specialistkompetens inom logistikanläggningar för att skapa förutsättningar för Ahlsells offensiva framtidsplaner. Ahlsell tecknade avtal med Hallsbergs kommun om förvärv av marken tidigare i år och nu är vi alla redo att sätta igång, säger Benn Karlberg, vd på Logistic Contractor AB.

Arbetet med detaljprojektering påbörjas omgående och den nya anläggningen ska lämnas över till Ahlsell i slutet av 2024.

– Logistic Contractor har värdefulla kunskaper kring logistikanläggningar och delar också vår höga hållbarhetsambition. Genom att investera i utbyggnaden säkerställer vi en effektiv och hållbar logistik även i framtiden, vilket skapar mervärden för både kunder och leverantörer, säger Daniel Johansson, Logistikchef Ahlsell Sverige AB.