Nytt samarbete mellan svenska Prime Penguin och amerikanskt logistikföretag

Prime Penguin och ShipBob ingår partnerskap och öppnar upp den globala marknaden för nordiska varumärken. Foto: ruchindra gunasekara/unsplash

Prime Penguin, den svenska integrationsplattformen för e-handelslogistik, har inlett ett samarbete med ShipBob, det amerikanska tredjepartslogistikföretaget med lagerlokaler i stora delar av världen. Detta strategiska samarbete är ett led i Prime Penguins engagemang att underlätta tillväxt och internationell expansion för nordiska varumärken.

“Att skaffa en logistikpartner på nya marknader kan vara skrämmande, särskilt på nya kontinenter. Vi är glada över samarbetet med ShipBob, de bryr sig om mjukvaran och förstår modern e-handel vilket ger våra kunder en perfekt logistikpartner för sin expansion”, säger Lars Nilsson, CTO på Prime Penguin.

Samarbetet gynnar även omvänt, när e-handlare med säten runt om i världen vill öka sin närvaro för konsumenter i Norden, där Prime Penguin integrerar mot ett stort nätverk av etablerade logistikföretag, lokala affärssystem och marknadsplatser.

"Vi är vi fokuserade på att skapa en "enkel knapp" för global logistik, och vårt erbjudande matchar perfekt med deras teknik och expertis. Vi är säkra på att integrationen kommer att leverera stort mervärde för våra gemensamma kunder både i och utanför Europa", säger Kevin Marvinac, VD för partnerskap på ShipBob.