Logicenters utökar med anläggning norr om Helsingfors

Foto: Logicenters

Logicenters kommer att utveckla en toppmodern anläggning på 38 000 kvadratmeter i Tusby, strax norr om Helsingfors, åt Alfaroc Logistics Oy. Fastigheten beräknas stå klar under det tredje kvartalet 2024.

Logistikfastighetsaktören fortsätter sin satsning på att utöka sin närvaro runt Helsingfors. Nu står det klart att Logicenters skrivit ett avtal med Alfaroc Logistics Oy om att påbörja bygget av en toppmodern anläggning på 38 000 kvadratmeter i Tusby, strax norr om huvudstaden.

Den nya fastigheten kommer att utvecklas enligt Logicenters ambitiösa hållbarhetsmål och kommer att innefatta bergvärme och solcellspaneler på taket. Anläggningen beräknas att vara färdigbyggd under det tredje kvartalet 2024.

”Vi är väldigt glada över att kunna välkomna Alfaroc Logistics till Tusby. De senaste åren har vi sett en tydlig ökning på efterfrågan kring logistik i närområdet och det känns riktigt bra att ha hittat en perfekt lösning för alla parter”, säger Jarkko Äikää, Commercial Manager på Logicenters.

Alfaroc Logistics Oy är en av Finlands största outsourcingtjänstleverantörer inom intern logistik och lagerhållning. Företaget erbjuder tjänster till industri- och detaljhandelsföretag, importörer och onlinebutiker.

Anläggningen kommer att ligga sex minuter från europaväg 75 med förbindelse till både Helsingfors och norra Finland. Dessutom ligger HelsingforsVanda flygplats 13 minuter bort med bil.