DAF får stor order från Storbritannien och Irland

Russell Patmore, Truck Sales Director på DAF (vänster) och Asset Alliance Groups vd Willie Paterson. Foto: Nordic Truckcenter

Asset Alliance Group har beställt 1 500 nya el- och diesellastbilar från DAF. Storbritanniens ledande företag för lastbilsuthyrning och -leasing under korta och långa perioder får fordonen levererade från 2023 och framåt. I beställningen ingår minst sjuttiofem helt elektriska lastbilar.

Beställningen består av både nya generationens dragbilar DAF XF och XG för långa och tunga transporter, samt fordon i serierna DAF LF och DAF XD med både el- och dieseldrivlinor för distribution och yrkestrafik. I köpet ingår kompletta DAF reparations- och underhållspaket och lastbilarna kommer att underhållas via företagets återförsäljarnätverk, som finns på mer än 130 platser i Storbritannien och Irland.

”Marknaden för elfordon utvecklas snabbt”
”Beställningen är ett stort åtagande för Asset Alliance Group och DAF och visar på den starka relation vi har haft i många år och vårt engagemang för miljön och utsläppsfria lösningar”, säger Asset Alliance Groups vd Willie Patterson. Asset Alliance Groups Director of Asset Management

Ny lagstiftning om vikter och mått
Russell Patmore, Truck Sales Director på DAF i Storbritannien, säger: ”Beställningens storlek och DAF:s engagemang för att utveckla utsläppsfria elfordon vittnar om vår pålitliga partnerskap med Asset Alliance Group och bygger vidare på många års affärer tillsammans. Som den marknadsledande tillverkaren av kommersiella fordon i Storbritannien är vi glada över att kunna erbjuda ett stort utbud av el- och dieselmodeller under tre år för att möta behoven när det gäller långa transporter och distribution". 

DAF Trucks N.V. – ett dotterbolag till PACCAR Inc, ett globalt teknikföretag som konstruerar och tillverkar lätta, medeltunga och tunga lastbilar. DAF tillhandahåller ett komplett sortiment av dragfordon och nyttofordon, vilket ger rätt fordon för varje transporttillämpning. DAF är också en ledande leverantör av tjänster, bland annat reparations- och underhållsavtal för MultiSupport, finansiella tjänster från PACCAR Financial och en förstklassig tjänst för leverans av reservdelar från PACCAR Parts.