LK Armatur invigde nya lokaler

Magnus Eriksson som är VD på LK Armatur klipper banden. Foto: LK Armatur

LK Armatur invigde nyligen sina nya lokaler, som ligger intill deras nuvarande fastighet. Företaget behåller sin fastighet och har med den ytterligare 3 300 kvadratmeter till sitt förfogande. Temat var "take off" och flyget, nu med sikte på nästa mål! Med kaptensmössan på huvudet, klippte Magnus Eriksson av bandet till nästa steg i LK Armaturs utveckling.

Magnus Eriksson som är VD på LK Armatur, berättar om expansionen, besluten om den nya fastigheten och hur han ser på framtiden.

– För några år sedan satte vi en plan på att klara en omsättning på 400 miljoner år 2024. Men redan förra året omsatte vi 520 miljoner. För att kunna fortsätta expandera i den takten insåg vi rätt snabbt att vi behövde nya lokaler. Vi började med att leta efter en industritomt i Helsingborg, då vårt mål var och är att bygga helt nytt. Men efter en lång tids letande insåg vi att det finns ett väldigt begränsat antal lämpliga industritomter i Helsingborg. Det var med andra ord helt omöjligt för oss att hitta en tillräckligt stor tomt. Nu hade vi turen att våra grannar nyligen stängt ner sin verksamhet. De var inte villiga att sälja fastigheten till oss, som vi önskat, men de ville hyra ut den.

Hur ser de nya lokalerna ut och är det någon skillnad mot produktionen ni har idag?

– I den nya fastigheten har vi 13 nya kontorsplatser, två konferensrum, personalutrymmen och en stor samlingslokal på ovanvåningen. Resterande yta är produktion och lager. Här satsar vi på en modernare produktion med automatiserade linjer, fler industrirobotar och effektivare materialhantering. Den typen av produktion är även mer platskrävande.

Har ni anställt fler i produktionen nu?

– Nej, det har vi inte behövt. Vi anställde fler till produktionen redan under expansionen förra året och året innan dess. Men trångboddheten som vi brottats med har gjort att vi fått ha både natt- och kvällsskift. Annars hade vi inte klarat av att producera så mycket. Nu kan vi gå över till fler dagskift vilket är mycket mer produktivt. All kompetens finns samlad när skiftet går på, vilket är en stor fördel.

Hur ser planerna ut för framtiden?

– Vi kommer fortsätta att leta efter ny mark. Vi klarar oss i dessa lokaler i tre till fem år, sen måste vi bygga ut ännu mer. Det kommer bli nästa utmaning. Min vision är att vi om fem år omsätter en miljard. Jag ser även en tydligare etablering i Europa, samt att vi kommer automatisera och digitalisera verksamheten ännu mer.