MAN Truck & Bus: Deutsche Bahn beställer cirka 940 bussar med olika drivvarianter

​​MAN Lion's City G kan även kan tankas med biometan. Foto: MAN

Som en del av moderniseringen av sin bussflotta har Deutsche Bahn tilldelat MAN Truck & Bus ett ramkontrakt för cirka 940 bussar, däribland även ett antal med biometandrift.

Med förbehåll för fullt utnyttjande av kontrakten kommer stads- och linjebussarna att levereras till Deutsche Bahn AG under de kommande fyra åren, med de första fordonen som förväntas bli levererade 2023.

MAN vann återigen ett anbud från Deutsche Bahn

Totalt ska cirka 940 bussar levereras fram till 2026 med full användning av kontrakten. Dessa inkluderar både stadsbussar av typen MAN Lion's City i alla längdvarianter och linjetrafikbussar av typen MAN Lion's Intercity LE. Med MAN Lion's City-bussarna förlitar sig Deutsche Bahn också på en mängd olika drivvarianter: Diesel, CNG och EfficientHybrid

Med cirka 420 miljoner passagerare 2021 är Deutsche Bahn den största leverantören av tyska busstransporter. DB Regio driver mer än 10 000 bussar i nästan 300 stadsdelar och städer.

Automatiskt stopp-start-system

I framtiden kommer de nya MAN-bussarna att användas i hela Tyskland. MAN Truck & Bus är också en sekundär leverantör av elbussar.

-Tilldelningen av ramkontraktet av Deutsche Bahn för ett så stort antal MAN-bussar bekräftar att våra stads- och linjetrafikbussar och våra tjänster är övertygande i praktiken, säger Christoph Huber, VD för MAN Truck & Bus Deutschland GmbH.

En stor del av bussarna under ramavtalet är utrustade med MAN EfficientHybrid-systemet, inklusive det automatiska stopp-start-systemet.

Slitstark elmotor

Denna teknik minskar miljöpåverkan på tre sätt: genom att lagra bromsenergi minskar bränsleförbrukningen, färre föroreningar släpps ut genom att helt stänga av förbränningsmotorn och bulleremissionerna blir avsevärt lägre som resultat.

Huvudkomponenten i MAN EfficientHybrid-tekniken är en robust, slitagefri och underhållsfri elmotor, som är installerad i drivlinan mellan motorn och växellådan. Vid utrullning eller inbromsning fungerar vevaxelns startgenerator som en generator och vice versa som en startmotor.

Biometan

Med MAN CNG-bussarna från Lion's City-serien minskar också utsläppen av föroreningar avsevärt. Särskilt miljövänligt är: ​​MAN Lion's City G som även kan tankas med biometan.

Denna bränslevariant leder återigen till en betydande minskning av CO2-utsläppen. På grund av den mjukare körningen blir det också mindre motorljud än med en jämförbar dieselmotor.

Källa: MAN