Blir Gordons VD årets manliga stjärnskott i finalen?

Ali Ghoce är den enda av finalisterna i de fyra olika katergorierna som är verksam inom logistikbranschen eller livsmedelsbranschen. Fotograf: Jackie Dahl på Biggyfilm

Last mile-företaget Gordon har varit ett av de snabbast växande techbolagen i Sverige under de senaste åren och under fjolåret genomförde Gordon nästan 6 miljoner samordnade och kylda leveranser i Sverige, Danmark, Norge och Finland.

Nu är Gordons VD och medgrundare Ali Ghoce en av sex nationella finalister i kategorin Årets manliga stjärnskott inom EYs tävling Entreprenuer Of The Year. 

– Gordon har haft en snabb tillväxt sedan starten 2015 i Stockholm då jag körde leveranserna själv med barnen i bilen till att vi i dag under en månad har mellan 600 och 800 förare som kör för Gordon i fyra länder, säger Ali Ghoce. 

Att det har gått fort stod klart i höstas när redovisningskonsultbolaget Deloitte listade Gordon som Sveriges åttonde snabbast växande techbolag med en ökning av nettoomsättningen på 3 350 procent mellan 2018 och 2021. Till det kommer att omsättningen ökade med 40 procent mellan 2021 och 2022. 

Målet för företaget är att underlätta människors vardag genom att erbjuda kylda hemleveranser med mat till människor och djur samt med apoteksvaror. För att detta ska bli hållbart samordnar Gordon leveranser frän närmare 200 företag under en månad. 

– Digitaliseringen förändrar just nu dagligvaruhandeln, och för att gör det möjligt att driva näthandel med mat krävs det att maten snabbt kan komma från producent eller butik till konsumenter i en obruten kylkedja. Det är det som vi på Gordon jobbar med och jag är så stolt över det sätt som det arbetet utförs på under veckans alla dagar, säger Ali Ghoce. 

"Etablerat sig som den ledande aktöreren"
I dag har Gordon omkring 65 anställda och siktet är inställt på att inom de närmaste åren etablera sig i Storbritannien. I motiveringen till Ali Ghoces utnämning som årets manliga stjärnskott i Stockholmsregionen beskrevs han som en entreprenör som hittade en unik position på marknaden och som snabbt har “etablerat sig som den ledande aktören på marknaden med en imponerande tillväxt både i Sverige och internationellt.”

bild
Prisutdelningen i den nationella finalen i EYs Entrepreneur Of The Year sker 9 februari i Stockholms stadshus. Fotograf: Jackie Dahl på Biggyfilm