Eldriven MAN-buss hämtade själv ett högprofilerat PR-pris

MAN, Lion's City E. Bild: MAN

MAN, Lion's City E fick förra året titeln "International Bus of the Year 2023" under testevenemanget "International Bus Euro Test". 

Detta hände i Limerick på Irland. Det speciella för MAN var att bussen körde från München till evenemanget på egna hjul med ett antal laddningsstopp längs vägen. 

Guldkantat pris

MAN använde detta som ett PR-jippo och det har nu gett resultat i form av PR-priset "Fox Award" i guld. MAN vann priset tillsammans med Axel Springer Corporate Solutions i kategorin "Auto".

MAN kallade körningen "Electrifying Europe Tour". Det började i München den 29 april och slutade i Limerick den 8 maj. 

Resan var nästan 2 500 mil och gick genom åtta länder. MAN visade att det faktiskt är möjligt att transportera en elektrisk stadsbuss med vilka laddningsutmaningar det än kan vara genom Central- och Nordeuropa.

Utmärkt PR

Media av olika slag följde resan på nära håll, vilket resulterade i utmärkt PR för MAN och resan i både tryckta och digitala medier. Intresset för den elektriska långfärdsbussresan framstod som en stor framgång, inte minst fotomässigt.

298 anmälda

Juryn för "Fox Award" består av 18 kommunikations- och medieexperter. Priset har delats ut i 12 år. Inte mindre än 298 evenemang var anmälda till årets utmärkelser, varav "Electrifying Europe Tour" var en av många.

MAN Truck & Bus såg naturligtvis till att dokumentera "Electrifying Europe Tour" med en separat hemsida. Källa: "International Bus & Coach Award".