Stor rekryteringsdag på Arlanda Airport

Att arbeta på Stockholm Arlanda Airport är att arbeta i en dynamisk miljö där inte en dag är den andra lik. Foto: Swedavia

Stockholm Arlanda Airport är under expansion med ökande flygtrafik, många nya företagsetableringar under 2023 och utökning av de befintliga tjänsterna på flygplatsen. Tillsammans skapas tusentals nya arbetstillfällen på Arlanda, men också på Swedavias övriga flygplatser. För att möta det ökade rekryteringsbehovet anordnar de tillsammans med samarbetspartners på flygplatsen en stor rekryteringsdag på Arlanda den 30 januari.

Flygresandet har fått ny luft under vingarna efter pandemin och flygbolagen satsar stort med nya linjeetableringar och återetableringar av flyglinjer. I mitten av 2023 öppnar också en ny 11 000 kvadratmeter stor tillbyggnad på Terminal 5 med omkring 50 nya affärer och restauranger och en modern och utbyggd säkerhetskontroll.

Innan pandemin arbetade omkring 20 000 personer på Arlanda vilket gör flygplatsen till en av Sveriges största arbetsplatser. Med de satsningar och moderniseringar som just nu pågår skapas ytterligare många arbetstillfällen.

För att flygplatsens aktörer ska få möjlighet att presentera sig och möta personer som är intresserade av att börja jobba på Sveriges största flygplats, ordnar Swedavia tillsammans med partners en rekryteringsdag på Arlanda måndagen den 30 januari. Rekryteringsdagen hålls på Clarion Hotel Arlanda Airport Terminal mellan 11-18 och är öppen för alla. Ingen anmälan krävs.

Stort intresse
– 
Vi ser ett väldigt stort intresse för rekryteringsdagen och stor uppslutning både hos företag och besökare. Vi väntar oss många besökare, varav de flesta är arbetssökande eller kommer för att få veta mer om vad flygplatsen kan erbjuda för arbetstillfällen, säger Marie Wiksborg, direktör Affärsstöd på Swedavia.

– Förutom Swedavia och de olika tjänster vi har att erbjuda som flygplatshållare, är det i nuläget omkring trettio andra företag anmälda. Det finns lediga tjänster inom restaurang, hotell, butik, service, säkerhetskontroll, marktjänster, logistik, biluthyrning, teknisk drift och kommunikation, IT och administration. Dessutom kommer gränspolisen, flygbolaget BRA, Forex och VY flygbussarna finnas på plats för att presentera sina karriärmöjligheter. Tjänsterna som är aktuella att söka är både sommarjobb, tim- och tillsvidareanställningar, fortsätter Marie Wiksborg.

– Tillsammans med våra samarbetspartners har vi i genomsnitt 600 000 kundkontakter om dagen på Arlanda. Vi är väldigt angelägna om att hitta de bästa kandidaterna för att hjälpas åt att skapa positiva kundupplevelser varje dag och är glada att hittills kunna se att många är intresserade av att arbeta på flygplats, säger Charlotte Ljunggren, direktör för marknad och kommersiell utveckling på Swedavia och tillförordnad flygplatschef Stockholm Arlanda Airport.

Källa: Swedavia