National Express Group erhöll tyskt järnvägskontrakt för 1 miljard euro

National Express Group är ett brittiskt multinationellt kollektivtrafikföretag med huvudkontor i Birmingham, England. Företaget driver buss-, buss-, tåg- och spårvagnstjänster i Storbritannien, Irland (National Express driver Eurolines tillsammans med Bus Éireann), USA, Kanada, Spanien, Portugal, Malta, Tyskland, Bahrain och Marocko och lång- distansbusstjänster över hela Europa. Företagsgruppen är noterat på London Stock Exchange och är en beståndsdel i FTSE 250 Index. Foto: National Express Group

National Express Group har vunnit ett kontrakt på 1 miljard euro för att driva linjerna RE1 och RE11 för Rhein-Ruhr-Express i Tyskland fram till 2033.

National Express Group tog över driften av de två linjerna i februari 2022 genom en nödkontraktstilldelning, som mobiliserades inom en kort tidsram.

Frigör operativa synergier

Efter denna nya kontraktstilldelning driver National Express nu alla tre linjer under långtidskontrakt. Vid sidan av Rhine Munster Express-verksamheten möjliggörs därmed operativa synergier och företaget befäster sin position som en pålitlig operatör i regionen.

Tilldelningen av detta kontrakt etablerar National Express som det näst största företaget för järnvägsgods i regionen och levererar nu 20 miljoner tågkilometer, ett uppdrag som förväntas starta under 2023.

Källa: National Express